news-details
Ekonomija

Otvaranje feri linije Bar-Bari-Bar moguće sredinom juna


Izvršni direkror AD Barska plovidba Tihomir Mirković kazao je za Feral.bar da je otvaranje feri linije Bar-Bari-Bar moguće sredinom juna, i ove godine sa partnerskom kompanijom “Jadrolinija” iz Rijeke.

 -Sve zavisi od tog akako će se razvijati situacija s apandemijom koronavirusa. Ranije je za otvaranje linije ugoovaran termin 20.maj, međutim, sada je u opticaju 16. jun. I ove godinie liniju treba da drži feribot “Dubrovnik”-kazao je Mirković.

Prema njegovim riječima,.”Dubrovnik” bi iz Dubrovnika za Bari trebao da isplovi 15. juna, a dan kasnije iz Barija za Bar.

Mirković je za Feral.bar kazao i da su rotacije posada oba trgovačka broda “Barske plovidbe” u sadašnjim okolonostima i dalje pod velikim znakom pitanja, jer avio-saobraćaja skoro da nema, baš kao ni otvaranja granica. 

U komentaru uticaja pandemije na poslovanje tih brodova ( “Bar” i “Budva”), on je ukazao da je prvi put od 2014, otkako su u komercijalnoj eksploataciji, došlo do toga da i po 20 i više dana ne budu uposleni. “Bar” trenutno plovi od Brazila za Kubu, a “Budva” je na putu za Njemačku