news-details
Društvo

Morsko dobro za Dan planete sprema neuobičajenu akciju

Zbog epidemije koronavirusa, JP Morsko dobro ove godine za Dan planete Zemlje umjesto tradicionalnog čišćenja crnogorskih plaža priređuje ekološku internet akciju. Iz ovog javnog preduzeća pozvali su ekološka udruženja i aktiviste da mobilnim telefonom snime kratku video, foto ili likovnu poruku kojom će ukazati na neki od izazova sa kojima se susreće Planeta Zemlja.

 Kako je zatraženo pozivom-kratke, jasne, motivišuće i optimistične poruke i video materijal će u Morskom dobru nakon selekcije i objedinjavanja biti promovisani putem Internet stranice preduzećai drugih web portala.

-Svake godine, Dan planete Zemlje obilježava se 22. aprila ekološkim akcijama širom svijeta. Već duži niz godina, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom ovaj datum obilježava akcijama čišćenja i uređenja morskog dobra u saradnji sa lokalnim nevladinim organizacijama, školama i drugim ustanovama. Zbog nemogućnosti da to uradimo i ove godine, želimo da na ovaj način pošaljemo poruku da samo zajedničkim zalaganjem možemo i moramo da sačuvamo planetu Zemlju - jedini dom koji imamo-poručili su iz Morskog dobra.

*Fotografije iz ranijih akcija za Dan planete