news-details
Društvo

Video posveta gradu, umjesto Abruma

Slaven Vilus, multimedijalni umjetnik iz Budve, upravo je objavio atraktivan jednominutni video spot u kojem je ljepotu Budve i svih dijelova ove opštine prikazao mnoštvom kadrova snimljenih iz mahom neuobičajenih uglova. 

Vizuelni doživljaj obogatio je namjenski komponovanom muzikom koju takođe potpisuje, pored montaže i režije spota.


U razgovoru za Feral.bar, Vilus kaže da mu je za ovaj video, od snimanja do montaže, uključujući i stvaranje muzike kući,  ali i snimanje zvukova u prirodi, trebalo ukupno sedam dana.

-Godina je kakva več jeste, i čim je sve oko nas počelo da cvjeta i zeleni, rekoh sebi da napravim nešto lijepo za grad, da budem društveno koristan, da nisam sjedio uzalud mjesec dana u izolaciji.  Bazirao sam se na snimanju iz potpuno  drugačijeg ugla, nisam se obazirao na beton, već na druge perspektive-planine, visine, detalje pored kojih ljudi prolazei a da ih ne primjećuju-priča Vilus.

Na svom Fejsbuk profilu, na kojem je objavio video, Vilus je naveo da je početak maja u Budvi uvijek rezervisan za Abrum koji najavljuje karneval, „a karnevalom tradicionalno počinje ljetnja turistička sezona”.

-Sada smo malo zakasnili, ne našom greškom, i sa Abrumom i sa karnevalom,  ali, nekako ćemo sve da izguramo sa sezonom,  svako mora da doprinese koliko može da bismo funkcionisali-ističe naš sagovornik.   

Prijateljima i poslovnim partnerima Slaven Vilus je poznat kao fotograf,  autor video produkcija, dizajner,  takođe i kao muzičar, a  pasija koju ne skriva je planinarenje „i sve ono što ima veze sa prirodom“, pa zato sebe u šali i predstavlja kao prirodnjaka. 

Na pitanje Feral.bar koliko je zadovoljan reakcijama javnosti na novi video, koji slobodno može da posluži i u promotivne svrhe budvanske opštine, Vilus je rekao  da su one „OK, ali, ja se ne bavim rejtingom“.

-To mi je potpuno nebitna stvar u onome što radim. Važno mi je da svaki dan  stvorim i uradim nešto lijepo, neku fotografiju ili video snimak, a i inače se bavim samo lijepim stvarima, jednostavno-odlučio sam se za lijepe stvari –zaključio je Vilus.