news-details
Društvo

Barski policajci položili test humanosti, i Novaković se pridružio

Izvor: Volim Podgoricu

Porodici iznenada preminulog barskog policajca Ranka Ljujića (50), supruzi i troje maloljetne djece, njegove kolege iz barskog Centra bezbjednosti su, koliko je to moguće, olakšali najteže dane.Svi kao jedan priskočili su u pomoć porodici omiljenog kolege, i uspjeli da, prije svega riječima utjehe, i prikupljnom pomoći, Ljujićima stave do znanja da nisu sami.

 -To je bila najprije naša ljudska obaveza, svi iz barskog Odjeljenja bezbjednosti su učestvovovali, a pomogao je i Sindikat policije. Svima nam je teško pala vijest o smrti kolege, i kada je prošao taj šok, organizovali smo se da pomognemo porodici- kaže za portal “Volim Podgoricu” načelnik barskog Centra bezbjednosti Veselin Magovčević. On dodaje i da se barski privrednik i potpredsjednik Opštine, Radomir Novaković Cakan samoinicijativno pridružio akciji.

 -Novaković me nazvao i tražio da se pridruži i donira svoju platu, koju inače, otkako je na funkciji u barskoj opštini, svakog mjeseca donira u humanitarne svrhe-kaže Magovčević i dodaje da ova akcija nije “kraj pomoći i podrške Ljujićevoj porodici”.

Kontaktirali smo i Novakovića, ali on nije želio da govori o donaciji.

-Ljujića sam poznavao kao velikog profesionalca, a istovremeno i omiljenog policajca među građanima Bara-kazao je Novaković.

 Komandir barske policije Predrag Bušković ima samo riječi hvale za pokojnog kolegu Ranka Ljujića, i kaže da je bio omiljen među kolegama.

-Iz rodnog Bijelog Polja je došao u CB Bar još 1996. godine i radio je na poslovima kontrole i regulisanja saobraćaja. Važio je za profesionalca, kolegu kakvog bi svaki kolektiv poželio, a iznad svega čovjeka koji je svojim iskrenim pristupom i ophođenjem sa građanima doprinosio i gradio, kako svoj ugled, tako i ugled Uprave policije-kaže Bušković i dodaje da mu je bila čast poznavati ga i raditi s njim.

Barski policajci pokazali su da, iako su često zbog posla koji obavljaju, na meti kritika, ispod uniforme kuca veliko srce, a to se pokaže upravo kada je najteže.